Oansvarigt och korkat Reinfeldt!

”Sverige kommer att pytsa in pengar i Internationella valutafonden för att lösa eurozonens skuldkris” säger Fredrik Reinfeldt enligt E24. Ämnet avhandlas även i SvD och DN.

Om man bortser från problematiken i att denna fråga inte verkar komma upp i Riksdagen utan blir något som Regeringen beslutar om så

Det är en rätt märklig syn på människors pengar Reinfeldt företräder, han ska alltså ”pytsa in” en okänd summa av skattebetalarnas pengar. Och som det verkar ska inte beslutet fattas av Riksdagen, utan en parlamentariskt utsedd Regering istället. En liten elit ska alltså pytsa ut svenska skattebetalares pengar i en skuldkris som alla vet att den inte går att lösa. Han är inte mycket för demokrati eller hänsyn till sina egna väljare Reinfeltarn.

Det finns ingen möjlighet att lösa en kris som uppstått på grund av för stora lån genom att ge ännu mer lån. Om Reinfeldt verkligen ville visa att ha tog ansvar skulle han istället för att slänga goda pengar efter dåliga fokusera på att förbereda Sveriges finanser så att vi står starka inför följderna av krisen. Enklaste sättet att göra detta är att ta de pengar han pratar om och betala ned Sveriges statsskuld med. Sverige har för närvarande en statsskuld på cirka 1036 miljarder kronor. Detta motsvarar ungefär 115 000 kronor per svensk. Att betala ned den skulden är det vettigaste som kan göras för att stabilisera Sverige inför kommande finansiella problem. Det finns inget man kan göra för att hindra krisen i de länder som har den. Det är endast medborgarna i de länderna som kan sätta stopp för den genom att ta förlusterna och sedan gå vidare. Sverige kan inte göra något åt det, men om vi ser om vårt eget hus finns i vart fall en fungerande marknad dit folk i krisländer kan sälja det de producerar, och på så vis få in pengar för att betala ned sina skulder och kreditförluster. Det är den bästa hjälp vi kan ge krisande länder!

Detta inlägg publicerades i Ekonomi, EMU, Politik, Staten. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar